Gebruikersmiddag 23 februari 2012: AppLab – Creëer uw eigen services in ArcGIS online

Beste ArcGIS gebruiker,

Wellicht bent U al bekend met de term ‘AppLab’; dit is een initiatief van Esri om ArcGIS gebruikers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met nieuwe kaarten en apps. Op donderdag 23 februari 2012 zullen we bij Esri in Rotterdam u meenemen in de wereld van Online GIS. Dankzij ArcGIS Server, ArcGIS Online en de open API’s van ArcGIS voor internet, smartphones en tablets kan GIS steeds breder ingezet worden en wordt het toegankelijk voor iedereen, ook voor niet-GISsers. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden voor het delen van geografische informatie binnen en buiten uw organisatie. Met ArcGIS Server kunt U zelf services creëren, die U vervolgens in ArcGIS Online in uw eigen App kunt verwerken. Tijdens deze gebruikersmiddag kunt u dit proces zelf doorlopen.

 


Het programma ziet er als volgt uit:
12.45 – 13.15 Inloop met koffie en thee
13.15 -13.20   Welkom door Dirk Voesenek
13.20 – 13.45  Presentatie‘Geotrends’ Jeroen van Winden:.
13.45 – 16.00  In twee groepen aan de slag met ArcGIS Server en ArcGIS Online.
16.00 – 16.30 Afsluiting van de middag met een presentatie van de services en apps die de deelnemers zelf gemaakt hebben
Tot slot nog een de volgende praktische zaken:
• De middag wordt georganiseerd bij Esri Nederland in huis (Weena 695 B2 – 036, Groot Handelsgebouw Rotterdam, ingang B, naast station Rotterdam Centraal).
• Lunch is niet inbegrepen
• Inschrijving voor deze middag via deze website is inmiddels gesloten. U kunt nog contact opnemen met dirk@aggn.nl voor een last-minute inschrijving.

Vriendelijke groet namens Esri en het AGGN-bestuur en tot de 23ste februari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *