AGGN Track op de GIS Tech

Op de GIS Tech is de AGGN uiteraard ook present met een eigen track. We verwelkomen U graag bij een van de volgende lezingen:

Onder de motorkap van de ArcGIS Enterprise oplossing: Cinquecento of Lamborghini?

ArcGIS als GIS Enterprise oplossing? Jazeker, dat kan. Maar, hoe zit het met de onderdelen die zich onder de motorkap bevinden? Deployment strategie, automatische data update routines, services, tilecaching, web-mapping internet viewers, web-GIS intranet viewers, metadata, beeld materiaal zoals cyclorama’s. Deze motoronderdelen moeten geïntegreerd worden tot een zogenaamde GIS Enterprise oplossing die ten dienste staat van gebruikers binnen en buiten de organisatie. Ervaringen opgedaan binnen verschillende organisaties worden gepresenteerd en besproken.

Ontwerp en ontwikkeling van backend en frontend, maar ook welke strategie kan worden gevolgd om de diensten in productie te brengen?

Door Alessandra Scotta, senior ontwikkelaar Geodan

OGC Webservices consumeren met ArcGIS: kip of ei?

Nu er beetje bij beetje webservices productierijp beschikbaar komen, en de software meer en meer mogelijkheden van webservices ondersteunt wordt het tijd om eens te kijken wat de mogelijkheden van het gebruik van OGC webservices in ArcGIS Desktop en Server daadwerkelijk zijn.

Ondersteunt ArcGIS alle mogelijkheden? Kan ik met webservices alles wat ik met mijn oude vertrouwde shapefiles ook kan? En hoe haal ik het onderste uit de kan? Over WMS en WFS. Maar ook over TMS, SLD, en XML Filters.

Aan de hand van een praktijktest van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) worden mythes en mogelijkheden langsgelopen.

Door Gert-Jan van der Weijden – senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

ArcGIS services and upgrade Shell – IT perspective

For years, Shell has used ArcGIS services on a global basis, supporting the system from three data centers and 15 regional hosting locations. Many end users access GIS to support Shell’s need for geological, satellite and environmental data used by their exploration business. The data is being hosted from 75 ArcSDE/ArcGIS instances, often from challenging remote locations. The data is mostly maps, but GIS also plays an important role in infrastructure as well as the safety of Shell staff and contractors. For example to identify road hazards or obstacles on the ocean floor. In 2011, Shell has plans to upgrade their GIS landscape to better support its business. This session will focus on technical and operational challenges associated with the upgrade, including data migration and 24×7 operational availability
Door Ronald van den Brink, Shell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *