AGGN gebruikersmiddag “GIS voor een groot publiek”: dinsdag 21 juni, zaal Trianon te Utrecht

AGGN gebruikersmiddag “GIS voor een groot publiek”: dinsdag 21 juni, zaal Trianon te Utrecht

De definitieve locatie van de AGGN middag van 21 juni a.s. is zaal Trianon in  het centrum van Utrecht. Het thema van de middag :

“GIS voor een groot publiek”

met daarbij ook aandacht voor GIS door een groot publiek.

Als eerste spreker mogen we Michiel Benjamins van Demis verwelkomen. Hij gaat vertellen over de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond, een applicatie die door honderden vrijwilligers gebouwd en gevuld is door middel van een online GIS.

Vervolgens zal Martijn van Exel van Geodan een verhaal houden over OpenstreetMap: wat is het, hoe is het ontstaan en waarom, hoe zit de organisatie in elkaar? Daarna zal hij ingaan op OpenStreetMap in Nederland. Welke rol hebben data-donaties en open data gespeeld in de groei van OpenStreetMap in Nederland? Bij wijze van actuele casus wordt de link met BAG gelegd.

Daarna geeft inzicht Ernst Eijkelenboom (Esri Nederland) over de relatie tussen ArcGIS en Openstreetmap, en andere manieren om editing door een breder publiek te faciliteren.

Na een korte pauze neemt Bas Bijtelaar ons mee in de GIS-toepassingen van Staatsbosbeheer: GIS is een onmisbaar hulpmiddel bij praktisch alle werkprocessen van Staatsbosbeheer. Het wordt ingezet in het primaire proces van natuur- en landschapsbeheer, maar ook in de communicatie met het publiek en andere stakeholders. Van oudsher staat hierbij de papieren recreatiekaart centraal. De laatste jaren zijn hier GPS-routes, Internetkaarten en digitale speurtochten bij gekomen en sinds half mei ‘de Naar Buiten’ App.

Als laatste zal Bart Broex van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een presentatie geven over de GIS-toepassingen binnen zijn organisatie: “Van de zoektocht naar Celtic fields tot Layar-apps over rijksmonumenten. Hoe zet de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed GIS in bij het verbinden van kennis over cultureel erfgoed met de “gebruikers” van cultureel erfgoed?”

Om 12.00u staat de lunch klaar , om 13.00 beginnen we met het programma. Klik deze link voor meer informatie over Trianon.

De inschrijving voor deze middag is inmiddels gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *