Presentaties AGGN gebruikersmiddag “ArcGIS en de BAG: hoe pak ik het aan ?”

Dinsdagmiddag 1 november was er een AGGN gebruikersmiddag bij het CBS in Den Haag. De middag had dit keer als thema: “ArcGIS en de BAG: hoe pak ik het aan?”

De opkomst was met ruim 50 mensen prima. De discussies gaven een goed beeld van de ervaringen van de gebruikers met de BAG. Een geslaagde middag.

Hieronder staan de sprekers met daarachter een link naar de PDF met de presentatie:

  • Intermezzo van Barend Sneller voor iedereen die wil weten wat het voorlopige releaseschema is van ArcGIS 10.1. De datum van de GIStech van volgend jaar en nog veel meer: ESRI nieuws als PDF
  • Marijn Zuurmond van het CBS zijn presentatie over het gebruik van de BAG in ArcGIS 9.3.1. Welke oplossingen hij heeft gevonden voor problemen met zowel de BAG als met ArcGIS en hoe hij BAG gegevens gebruikt in CBS onderzoek. Presentatie van Marijn Zuurmond als PDF
  • Hans van Amsterdam zijn slides met de eerste ervaringen met de BAG en de uitgevoerde analyses met het landsdekkende BAG extract: Een vergelijking tussen BAG en ACN (Adrescoördinaten Nederland) als geocodeer-bestand. Analyse van de intensiteit van ruimtegebruik op basis van een met de BAG berekende floor space index (FSI). Presentatie van Hans van Amsterdam als PDF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *